Portfolio aan de muur

Mooi werk voor tevreden klanten

Benieuwd of Web & App ook de beste oplossing voor jouw organisatie heeft?
Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.


Wetenschap op zakformaat

Op een intensive care afdeling is er vaak de noodzaak tot het kunstmatig toedienen van voeding, via een maagsonde of infuus. De kunstvoeding bevat een bepaalde hoeveelheid eiwitten, energie en eventueel vezels. Hoeveel een patiënt daarvan nodig heeft per dag, verschilt van mens tot mens en is ook nog eens afhankelijk van de situatie.

Verschillende wetenschappers hebben zich door de jaren heen gebogen over slimme rekenmethodes, waarmee deze behoefte vastgesteld kan worden aan de hand van de eigenschappen van de patiënt en eventueel aanvullende metingen. De NutrICalculator bevat zeven van deze rekenmethodes. Via een gebruikersvriendelijke interface kan een verzorger de rekenmethode kiezen en de specifieke waardes voor de patiënt invoeren. Hieruit rolt een voedingsadvies voor de keuze van het type voeding en de hoeveelheid die er toegediend mag worden.

Samenwerking tussen de disciplines

We hebben de NutrICalculator ontwikkeld voor Nutricia, in opdracht van AirMedApp. Zij brachten ons ook in contact met de experts op het gebied van de rekenmethodes, Ronald Driessen en Bert Beishuizen, werkzaam bij het VUmc.

De eerste versie ontwikkelde ik in creatieve samenwerking met Rob de Kort, die onder andere voor het prachtige ontwerp van de app heeft gezorgd en de leuke interactie met de kaartjes heeft bedacht. We ontwikkelden twee aparte apps: één voor iOS en één voor Android.

Nauwkeurigheid en testen, testen, testen!

In 2018 stelde ik voor om de app te herschrijven met de techniek van vandaag: React Native. Hiermee kan de app op basis van één code base op zowel iOS als Android draaien. Dat scheelt niet alleen ontwikkeltijd, maar zorgt ook dat je maar één app hoeft te testen in plaats van twee. De consequente en foutvrije werking van de rekenmethodes in deze app is uiteraard van groot belang.

Daarom besloot ik ook het testen verder te structuren en te automatiseren. De nieuwe versie voorzag ik van geautomatiseerde tests, die na iedere codewijziging maar liefst 24 cases doorrekenen en controleren. Daarnaast huurde ik Soscha Siebum in om tussentijds en voor de final release handmatig alle varianten door te testen. De aanpak bleek succesvol en scheelde voor de experts van het VUmc een hoop handwerk.

Toekomst

Na deze forse verbeterslag heb ik de app onlangs overgedragen aan AirMedApp, die met behulp van haar eigen ontwikkelaar de app nu verder onderhoudt en ontwikkelt.

Vrouw met iPhone in de hand waarop de NutrICalculator te zien is

← portfolio

Nutricia

De NutrICalculator is een app voor iOS en Android, die verplegers op de IC van voedingsadviezen op maat voorziet.